Cantico uit Buggenhout is een gemengd koor dat bestaat uit een dertigtal geoefende koorstemmen. Naast een muzikale band hebben onze koorleden ook een zeer hechte vriendschapsband, wat maakt dat iedereen steeds gemotiveerd blijft en steeds weer uitkijkt naar een nieuwe uitdaging. Een paar jaar geleden beslisten ze om op een projectmatige manier toe te werken naar één of twee grote concerten per jaar. Ze doen dat onder leiding van Maarten Vergauwen.
Cantico heeft uiteenlopende realisaties op het palmares. Zo brachten ze de laatste jaren twee musicals (Les Misérables en Miss Saigon) zonder solisten maar volledig in een eigen koorzetting, werd er in Nederland en in Buggenhout een Proms-concert uitgevoerd en zongen ze samen met Willy Willy en een electric band een pop- en rock-concert.

In 2011 bracht Cantico in samenwerking met Camerata productions een avondvullend programma met de muziek van John Rutter, waaronder twee fantastische muzikale fabels.

Op het provinciaal koortoernooi van 2008 klasseerde Cantico zich in eerste afdeling van de provincie Oost-Vlaanderen. Op 5 februari 2012 nam Cantico terug deel aan dit koortornooi, als voorbereiding hiervan deden ze net als in 2008 een aperitiefconcert in de kerk van Opdorp. Dat jaar klasseerde Cantico zich terug in eerste afdeling, maar deze keer met onderscheiding. 
In mei 2012 bracht Cantico i.s.m. Cantamuze en The Riverside Jazz Collective een concert rond de muziek van George Gerswhin.

Op 9 februari 2013 verzorgde Cantico het voorprogramma van Jef Neve in een bomvolle Pit op het benefietconcert voor Dorien.

2014 was een druk koorjaar met een kleinkunstconcert op 29 maart 2014 en een kerstconcert op 20 december 2014.

In het voorjaar van 2015 zongen we twee huwelijks­vieringen van leden van het koor, waarna de repetities voor het koortoernooi van 2016 startten.

Op het provinciaal koortoernooi van 2016 bood Cantico zich opnieuw aan in eerste afdeling. De jury promoveerde het koor echter en klasseerde het in uitmuntendheid.
Cantico repeteert elke vrijdagavond van 19u30u tot 21u30 in de refter van het Sint-Vincentiuscollege in de Kloosterstraat in Buggenhout. Heb je muzikale ervaring en zin om mee te zingen? Neem dan contact op.

 

Cantico Newsflash

Cantico bracht "Dissonant"

Gemengd koor Cantico
Op zondag 22 oktober 2023 bracht Cantico in de Sint Amanduskerk van Opdorp een nieuw programma, "Dissonant".

Lees meer: Cantico bracht "Dissonant"

Cantico Agenda

Cantico log-in