Op de provinciale koortoernooien in Gent stelde Cantico zich op zondag 17 januari 2016 voor in eerste afdeling. De jury promoveerde ons echter naar Uitmuntendheid.

De Oost-Vlaamse koortoernooien zijn voor elk geklasseerd koor een vierjaarlijkse gebeurtenis. In 2008 boden we ons aan in tweede maar werden in eerste afdeling gerangschikt. Vier jaar geleden werd Cantico in eerste afdeling met onderscheiding bevestigd. Deze keer zetten we nog een stapje hoger en promoveren we naar Uitmuntendheid, de op een na hoogste afdeling.

Programma

Cantico was als laatste aan de beurt en bracht volgend programma:

  • A rainy day (Martin Carbow)
  • Il est bel et bon (Passereau)
  • Rorate coeli (Jan Van der Roost)
  • Suis-moi, suis-moi, uit La chanson d'Eve (Rudi Tas)
  • Chili con carne (Anders Edenroth)

Toemaatje

Traditioneel vraagt de organisatie van de koortoernooien aan het koor dat het laatste aan de beurt is (en dat zich dus aanbiedt in de hoogste afdeling van de namiddag) om tijdens de deliberatie van de jury nog een kwartiertje extra te zingen. Vermits wij deze keer het hoogst geklasseerde koor van de namiddag waren, werd de vraag aan ons gesteld. We zongen dus, na ons officieel optreden, nog enkele extra nummers. Dit was het programma:

  • Short people
  • You raise me up
  • Lullaby of birdland
  • Time to leave

Jury

De jury bestond uit 5 professionele experten uit de Vlaamse koorwereld: Marleen Annemans, Erika Budai, Ludo Claesen, Mark Goosens en Filip Rathé. Op de babbel achteraf loofden ze onze mooie, afgewerkte klank, onze interpretatie en ons enthousiasme. Ze waren er ook van onder de indruk dat we ons programma (alweer) helemaal uit het hoofd brachten, en vooral dan ons laatste nummer, Chili con carne.

Collega's

Andere koren zetten ook een puike prestatie neer. Zo werd Ch@m van Veerle Christiaens met onderscheiding bevestigd in tweede afdeling. Het Gentse koor van Hanne en Stefaan, Coro Maín, deed een Canticoke en werd gepromoveerd van tweede naar eerste afdeling! Wedden dat hun uitvoering van de Tandartsassistente de doorslag gaf?

De zotte groep die naar Uitmuntheid promoveerde bestond uit 10 sopranen, 6 alten, 4 tenoren en 4 bassen. Een foto in ons repetitielokaal vind je hieronder. Er staan ook videos en geluidsopnames online!

 Laatste repetitie

Cantico Newsflash

Cantico Agenda

Cantico log-in