Cantico bracht een volledig nieuw programma "Cantico up close". Het werd een intiem concert op het podium van de Pit. We brachten barbershop, moderne en pop-muziek.

Op zaterdag en zondag 24-25 maart 2018 bracht Cantico een gloednieuw programma, dat de naam “Cantico up close” meekreeg. Cantico, sinds de koortoernooien van 2016 geklasseerd in Uitmuntendheid, zong een intiem programma met barbershop, rustige en up-tempo moderne muziek en enkele popsongs.

Na enkele samenwerkingen met andere (muziek-)verenigingen, was dit ons eerste avondvullend programma dat we solo brengen sinds onze klassering in Uitmuntendheid op de provinciale koortoernooien van 2016 in Gent. Op een brainstormsessie kwam het idee van “Barbershop” naar voor: een close-harmony zangvorm uit de Verenigde Staten, geschreven voor en uitgevoerd door vier gelijke stemmen. Als gemengd koor, passen we hier uiteraard een mouw aan. De barbershop nummertjes zijn typisch heel kort en lopen als rode draad door dit concert.

Het programma werd driemaal uitgevoerd in de knusse setting van het podium van de Pit: zaterdag 24/3 om 20u en zondag 25/3 om 14u30 en 19u.

Cantico Newsflash

Virtueel Cantico zong "Dirait-on"

Cantico zong virtueel een blijf-in-uw-kot versie van "Dirait-on"

Lees meer...

Cantico Agenda

Cantico log-in